dilluns, 22 de desembre del 2008

EL CONCERT DE NADAL

Tots els alumnes del col·legi de Badies ens han sorprès amb un gran concert de Nadal abans de marxar de vacances. Hi han participat dels més petitets fins els més grandets, que és el nostre cas, que som els de sisè. Tots hem cantat i nosaltres, a part de cantar, també hem tocat un parell de cançons amb flauta.
Dilluns dia 22, varem fer l'assaig general en el qual tots els alumnes del centre hi varen poder assisitir. Els dos presentadors varen ser en Pere Manel i n'Elena Valado de 6èB.
Després de veure tot el concert l'escola ens va fer una sorpresa: ens varen oferir un petit concert i un dels protagonistes va ser el pare de la Judith.

DIMARTS, 23 DE DESEMBRE!!

Avui han vingut tots els pares a veure el concert de Nadal que hem preparat i com que el menjador ha quedat ple de papàs, els alumnes hem anat entrant a mesura que ens anava tocant. Les presentadores del concert de Nadal d'avui, hem estat n'Estefania i n'Andrea Mar.

Nosaltres els de sisè, aquest any volem anar de viatge d’estudis, per aquest motiu, ens hem fet càrrec d’una sèrie de paradetes del “Comerç Just”. Ha estat molt divertit perquè hem venut bastant i ens podrem quedar un 15% dels beneficis.

A part d’aquesta gran festada, l’AMIPA ens ha convidat a una gran xocolatada amb ensaïmada, per això, a les 10.30 tots els alumnes havien d’estar a les seves respectives aules.

Després de fer aquesta xocolatada, nosaltres ens hem fet l’amic invisible:

- En el cas de 6è A, es va decidir que els regals havien de ser una creació pròpia.
- En el cas de 6è B, es va decidir que s’havien de comprar.

Ha estat una experiència molt agradable i, com que aquest serà el nostre any, podem dir que ens ha agradat molt i que esperem que aquesta festa duri per molt de temps!!

A continuació, els millors moments d’aquest gran dia:


Avui, també hem aprofitat per acabar les nostres postals nadalenques. Quan tots les hem tingut acabades, les hem exposat per l'escola perquè els pares les puguin veure. Han quedat molt guapes i molt originals, fins i tot ens han donat l'enorabona. Són les següents:


dijous, 11 de desembre del 2008

EL NADAL JA ÉS AQUÍ!

DIJOUS, 11 de desembre: DECORAM L'ESCOLA!

Avui ha estat un dia molt divertit perquè hem hagut de posar en marxa la nostra imaginació i intentar expressar de manera abstracta el que significa per a nosaltres el Nadal i així poder decorar l’escola perquè el Nadal ja s’aproxima i hi ha molt poca decoració.






Quan aquesta setmana varem tenir filosofia, na Jero va llegir tots els nostres escrits que havíem fet fa temps sobre el que significava per a nosaltres el Nadal. Els va anar llegint un per un i en veu alta perquè tots els sentíssim i poguéssim expressar sobre cada un, el que creiem que significava per aquella persona el Nadal: alegria, festa, estar amb família, etc. D'aquest manera, hem globalitzat filosofia i plàstica partint d’aquest tema.

Per aquest motiu, avui hem hagut de fer aquesta activitat, que es tractava de, a partir de tot el que es va comentar a la sessió de filosofia sobre cada escrit, expressar de manera abstracta el Nadal i intentar ser el més creatius possible. Per tant, la classe s’ha dividit per grups, hem posat molts diaris damunt cada taula, diferents colors, pinzells, aigua i la tèmpera líquida de manera que no ha fet falta que ens aixequessin del nostre seient. Mirau que feiners que estàvem:





Ara, esperarem a què s'aixuguin tots per poder penjar-los per l'escola:


DIJOUS, 12 de desembre



Avui hem dedicat una hora per acabar el que varem començar a la sessió anterior de plàstica sobre “el que es per a nosaltres el Nadal” , per tant, el que hem fer ha estat pensar una frase especificant el que significava el Nadal. Un cop l'hem pensada, l'hem escrita a un full i l'hem decorat el millor que hem pogut. A continuació les hem enganxades a cada un dels nostres dibuixos.


Quan tots hem tingut les nostres frases acabades n'Aina, la nostra practicant d'aqust curs, ha anat a penjar cada un dels nostres treballs del Nadal als passadissos de l’escola perquè formen part de la decoració nadalenca:


La decoració Nadalenca de la nostra escola:


DIJOUS, 18 DE DESEMBRE

Avui hem fet les postals nadalenques i, la veritat, és que els resultats han estat meravellosos perquè hi hem posat molta d’imaginació i concentració per tal que quedessin el millor possible. Na Jero ens ha mostrat el format que havien de tenir i també ens ha mostrat una que havia fet ella perquè poguéssim tenir una idea més clara sobre com havien de ser.

Abans de començar, na Jero ens ha explicat com ho podríem fer perquè quedessin originals, per això, ens ha fet una sèrie de recomanacions i tanta sort que li hem fet cas!

Aquestes postals, un cop estiguin acabades, les penjarem als passadissos de l’escola perquè els pares les puguin veure i després, abans d’anar-nos de vacances, les podrem agafar per emportar-nos-les a casa.

Per fer-les, hem utilitzat tèmpera líquida i uns rotuladoRs de color dorat i plata. Les postals tindran forma de finestra, de manera que quan s’obrin, es veurà: MOLTS D’ANYS!!


dimecres, 10 de desembre del 2008

ALTRES ACTIVITATS

Avui ha vengut a fer-nos una xarla anomenada “S’Altra Senalla”, que fonamentalment tracta sobre el comerç just. Hem anat a la sala d’audiovisuals i ens ha atès un home. Primer de tot, ens hem assegut a terra per introduir un poc el tema i explicar-nos què és el comerç just i de què tracta aquesta. Ha estat una conversa molt interessant perquè ens ha parlat de les grans desigualtats que hi ha, pel que fa a les relacions comercials, en algunes parts del món (sobretot a Amèrica Llatina, Àsia, i Àfrica), marcant sobretot les grans diferències que es troben entre el NORD i el SUD. En front a això, ens ha explicat que el COMERÇ JUST és l’instrument per a canviar aquesta situació d’injustícia garantint als productors els següents avantatges: preu just pels seus productes, pre-finançament de les compres, relació comercial a llarg termini, accés al mercat internacional. Per altra banda, s’han de complir els següents criteris: sous i condicions de feina dignes, sense explotació infantil, funcionament democràtic, respecte el medi ambient, desenvolupament comunitari.

Un cop ha fet aquesta mica d’introducció, hem passat a jugar a una sèrie de jocs que han estat fabricats per persones d’altres països i que, gràcies a ells, és com es guanyen gran part de la seva vida. Realment, ens hem engrescat moltíssim, tant a l’hora d’escoltar les explicacions com en el moment de jugar. Hem tingut un comportament positiu, encara que algunes vegades hem xerrat quan no tocava...A pesar de tot, hem estat prou interessats pel tema. Alguns moments d’aquesta sessió:





divendres, 5 de desembre del 2008

MEDI AMBIENT

En motiu del projecte Medi Ambient que duim a terme, un dia varen veure una presentació sobre les bosses de plàstic . Aquesta presentació tractava de conscienciar als alumnes dels efectes negatius del plàstic perquè contaminen molt i si NO CONTROLEN la seva utilització, estaran perjudicant cada vegada més el nostre planeta. Per tant: HEM DE RECICLAR-LES SEMPRE I FER EL POSSIBLE PER UTILITZAR-NE CADA VEGADA MENYS!!


a Favor del Medi Ambient
View SlideShare presentation or Upload your own.

Si mirau aquesta presentació, ho entendreu millor...

LES NOSTRES BOSSES DE TELA

Aquest any, la comissió de Medi Ambient ens va proporcionar unes bosses de tela que nosaltres vàrem haver de decorar. Cada curs tindrà la seva bossa de tela i l'encarregat de classe l'haurà de treure al pati per ficar-hi les fiambres i així estalviar paper d'al·lumini. A continuació, les nostres bosses acabades de decorar:



És important tenir en compte el nostre punt d’informació ambiental situat al passadís de l'escola per tal que tots poguem participar aportant les nostres idees.


SORTIDES ESCOLARS

DIA 10 D'OCTUBRE

Visita al Claustre del Convent de Son Bonaventura i a la mostra artesanal de les Fires de Llucmajor.

DIA 24 D'OCTUBRE

Visita al museu d’art contemporani. Fundació Joan March.

DIA 31 D'OCTUBRE


Visita al casal Solleric: exposició sobre en Gilbert Shelton


DIA 5 DE NOVEMBRE


Avui hem anat a visitar el Camp d’aprenentatge de Son Ferriol per aprofundir el nostre coneixement sobre l'apicultura i per fer activitats relacionades amb l'apiari. Per una banda, hem anat amb na Paca per parlar un poc sobre les diferents mels que existeixen, quines propietats tenen,...També les hem pogut provar i hem hagut d'omplir una fitxa per poder anotar quin tipus de mel era (taronger, alzina,...), quins gustos tenien (agre, dolç, salat, ...), quins colors tenien cada una d'elles, etc.







Per altra banda, després hem anat amb en Toni . En Toni ens ha fet una xarla sobre els diferents tiupus d'abelles que hi ha, quines són les seves funcions, com es reprodueixen,... Després hem fet tota classe d'observacions de caeres utilitzant la lupa i el microscopi:











Els dos grups hem tingut l'oportunitat d'estar a les dues sessions. A causa del mal temps, no hem pogut anar a veure les caeres perquè hi havia massa fang.

Ha estat un dia molt entretingut i ens ha agradat molt. A part, que ens han dit que han estat molt contents amb noltros perquè mai havien tingut un grup tan engrescat com el nostre. És una gran notícia!!


DIA 5 DE DESEMBRE
En motiu del Dia de la Constitució, el tercer cicle hem anat a visitar el Parlament de les Illes Balears per conèixer la institució oficial i aprofundir en el funcionament del nostre sistema democràtic. Com que no hi podíem entrar els quatre grups junts, primer han entrat els de cinquè i nosaltres ens hem anat fer una volta per Palma : hem anat per la plaça Major on hem vist les tendes de Nadal que hi havia, hem passejat per les Rambles on després hi hem berenat,...
Quan s’han fet prop de les onze, hem partit cap al Parlament. Per mostrar-nos tot l’edifici i explicar-nos el seu funcionament, ens ha atès en Jaume, l’encarregat de donar-nos tota la informació necessària i de fer-nos totes les explicacions, el qual també ens ha deixat demanar totes aquelles curiositats que teníem.

La part que més ens ha agradat, ha estat quan hem arribat a la sala allà on es fan tots els plens. En aquesta part ens ha explicat moltes coses com per exemple com es fan les lleis, de quina manera fan les votacions, on s’asseuen cada un dels diputats, qui és la presidenta del consell i quina és la seva funció, on s’asseuen cada un dels diputats de cada partit, quants representants de Mallorca, de Menorca, Eivissa i Formentera ens representen... En definitiva, avui hem descobert moltes coses que fins ara nosaltres desconeixíem.






Quan hem sortit del Parlament, hem vist que ens quedava temps, per tant, hem anat al Parc de les Aigües per jugar un poc i fer temps fins la 13.15, que és quan havíem de partir amb el bus.

En definitiva, ha estat un dia ben aprofitat perquè hem après moltes coses que fins ara no sabíem.