dijous, 4 de desembre del 2008

REVISTA ZAPPING

Els alumnes de sisè ens hem posat en marxa per a la realització d'una nova edició de la revista escolar anomenada "Revista Zapping", una revista en la qual tot l'alumnat, dels més petits fins els més grans, hi participen. Nosaltres, ens hem encarregat de crear un còmic amb el lema “Sense fum” i de fer l’editorial, respectivament. A més, el curs de 6è B farà el full corresponent al mes d’abril.

Com hem treballat el nostre còmic?

Doncs, un bon dia ens vàrem posar a pensar una sèrie d'arguments i idees sobre els quals poder desenvolupar una història sobre el lema "Sense fum". A mesura que anaven sorgint bons arguments i idees, els anàvem apuntant a la pissarra fins que després de tenir-ne uns quants....ens vam decidir per un. A partir d'aquest argument, el que vàrem fer va ser crear una petita història per després ser creada en còmic. Vàrem pensar i pensar i... finalment la història va tenir un total de set vinyetes, les quals es van anar realitzant durant un parell de sessions. Per això, va ser necessari formar un total de set grups perquè cada un pogués fer una vinyeta diferent del còmic, un còmic, la història del qual, tractarà de posar en marxa algunes mesures per millorar la ciutat perquè no hi hagi tanta contaminació. A continuació, podeu veure les millors imatges i moments de tot aquest procés:

1. Estam molt concentrats perquè estam dibuixant els nostres còmics, per això, abans ha estat necessari fer un petit esborrany . Na Jero i n'Aina també ens anaven ajudant.




2. Ara ja els tenim dibuixats, per tant, el següent pas ha estat posar-hi colors perquè cada vinyeta quedi el més alegre possible:




3. Finalment, ja els hem acabat i realment han quedat molt guapos, ha volgut la pena tot l'esforç que hem fet i que li hem dedicat perquè el resultat ha estat magnífic! Aquí podeu veure la seqüèuencia d'aquesta història. També hem pensat un títol: "Per a un món sense contaminació".

La nostra tasca fins aquí ha acabat. Després d'això, na Jero ha reduït cadascuna de les vineyetes amb la fotocopiadora de color perquè han de cabre dins un full A-4. Mireu que bé que ha quedat:


Ja tenim moltes ganes de veure la REVISTA ZAPPING acabada....

Fins un altre!

DILLUNS, 15 DE DESEMBRE: Elaboració de la portada!


Per fer la portada de la revista, havíem de dur de casa nostra revistes per fer-la en forma de collage i a alhora que tingués a veure amb el medi ambient. Cadascú ha hagut de fer la seva, per tant, a l’hora d’emportar-nos la revista a casa, tothom tindrà una portada diferent. A més, aquestes portades s’intercanviaran entre 6èA i 6è B, de manera que no ens endurem la que haurem fet, sinó que serà la que haurà fet algun company/a nostre. Pensam que és molt bona idea perquè és una manera que aprenguem un valor molt important, com és el fet de compartir les coses.


La portada de la revista, on hem fet el collage i un dibuix relacionat amb un valor, era un full A-3 , de color verd i de cartolina. la contraportada era el mes de desembre :

El collage havia d’estar a la meitat del full perquè a l’altre meitat hem hagut de fer un altre treball que després explicarem. Doncs, quan hem tingut el full A-3, ens hem posat en marxa per a la creació de la portada de la Revista Zapping i fer-la el més original que possible i amb un sentit, per això, primer de tot hem pensat idees i les hem intentat transmetre mitjançant el collage.

A l’altra part del full A-3, havíem de pensar una frase relacionada amb alguns valors. La nostra practicant n'ha cercat un parell per internet i na Jero també n’ha pensat unes quantes. Les frases que finalment han estat les candidates, són les següents:

- Respecta els altres i seràs respectat

- la solidaritat és l’ajuda mútua

- Mai comencis una brega però sempre acaba-la

- Tota la meva riquesa són els meus amics.

Hem fet una votació i la frase escollida va ser.......TOTA LA MEVA RIQUESA SÓN ELS MEUS AMICS. En aquesta frase, l' hem escrit dins un requadre que apareixia ddins la portada i després hem fet un dibuix per reflectir i intentar transmetre aquest missatge.


Els millors moments de la nostra feina:


5 comentaris:

roberto peira ha dit...

Francisco : a mi me gusto mucho hacer la revista xD .

roberto peira ha dit...

en david només surt una vegada però lo altre està molt bé

roberto peira ha dit...

Julien: me gusto mucho hacer la revista en forma de calendario porque asi lo disfruta toda la familia

roberto peira ha dit...

Estefania :el comic que hem fet ha estat molt bé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

roberto peira ha dit...

andrea mar i ruiz: tot a estat molt divertit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aquesta pagina esta molt bé