dimecres, 10 de desembre del 2008

ALTRES ACTIVITATS

Avui ha vengut a fer-nos una xarla anomenada “S’Altra Senalla”, que fonamentalment tracta sobre el comerç just. Hem anat a la sala d’audiovisuals i ens ha atès un home. Primer de tot, ens hem assegut a terra per introduir un poc el tema i explicar-nos què és el comerç just i de què tracta aquesta. Ha estat una conversa molt interessant perquè ens ha parlat de les grans desigualtats que hi ha, pel que fa a les relacions comercials, en algunes parts del món (sobretot a Amèrica Llatina, Àsia, i Àfrica), marcant sobretot les grans diferències que es troben entre el NORD i el SUD. En front a això, ens ha explicat que el COMERÇ JUST és l’instrument per a canviar aquesta situació d’injustícia garantint als productors els següents avantatges: preu just pels seus productes, pre-finançament de les compres, relació comercial a llarg termini, accés al mercat internacional. Per altra banda, s’han de complir els següents criteris: sous i condicions de feina dignes, sense explotació infantil, funcionament democràtic, respecte el medi ambient, desenvolupament comunitari.

Un cop ha fet aquesta mica d’introducció, hem passat a jugar a una sèrie de jocs que han estat fabricats per persones d’altres països i que, gràcies a ells, és com es guanyen gran part de la seva vida. Realment, ens hem engrescat moltíssim, tant a l’hora d’escoltar les explicacions com en el moment de jugar. Hem tingut un comportament positiu, encara que algunes vegades hem xerrat quan no tocava...A pesar de tot, hem estat prou interessats pel tema. Alguns moments d’aquesta sessió:





6 comentaris:

roberto peira ha dit...

Hola,som en Sergio i en Carlos i ens agrada molt la pàgina.

roberto peira ha dit...

Visiten la web de JULIEN es :

www.universalgames.creatuforo.com


Escrito por ; FJ

roberto peira ha dit...

En Fernando i en Miguel ens an agradat totes las activitats que em fet

roberto peira ha dit...

La idea de fer aquest bloc ens pareix molt be perque podrem saber les coses que pensen els nin de l'escola sobre tot el que passa i el que feim els nins de sisé . Però em pareix que hauria d'haver la mateixa participació dels nins de sisé . Ja vos arribara el moment de ser els més grans de l'escola es molt divertit .
Rosa y Elena G. 6B

roberto peira ha dit...

hola soc en david itnc por a tot

roberto peira ha dit...

Hola soc en sergio i m´agradat molt
aquesta pagina.